Splavovanie Hrona

Keď sa ma kolega v robote spýtal, či by som sa pridal na víkendový (19.-21.6.2020) splav Hrona (po Váhu druhá najdlhšia rieka na Slovensku), nemusel som dlho uvažovať – odpoveď bola jasná, ide sa!

V piatok večer sme sa vydali na cestu – smer Vlkanová (Fort Geronimo, pri Banskej Bystrici). Ubytko sme mali dohodnuté v kempe (stanovačka má svoje kúzlo).

Kemp – Geronimo Vlkanová

V sobotu ráno sme nasadli na vlak do Brusna, odkiaľ začínal náš splav (trasa Brusno – Vlkanová). Na dohodnutom mieste sme si vyzdvihli raft/pádla/vesty.. a splav mohol začať. Keďže som nikdy predtým Hron, ani inú rieku nesplavoval, tešil som sa. Úseky boli kľudné, sem-tam sa objavili ľahšie pereje, na zdolanie ktorých sme sa vopred tešili. Trasu nám spestrovali výhľady na okolitú prírodu. Trasa ponúka aj viacero zaujímavých miest na zastavenie, napr. kempy/táboriská/bufety. Prvý deň splavu bol pomerne daždivý. Druhý deň (trasa Vlkanová – Zvolen) nám už rieka ponúkla možnosť v pokoji sa slniť a nechať sa unášať prúdom.

Zastávka Brusno

Vyzdvihnutie raftu

Splavovanie

Splavovanie

Posádka raftu

Posádka

Bufet – občerstvenie

Ukončenie splavu

Myslím, že rieka Hron je ideálnou voľbou, keď si chce človek užiť čas s priateľmi/rodinou na vode, ..takže za mňa splav super.

Pre záujemcov o splav Hrona dávam do pozornosti stránku.